Guider

Disse retningslinjene har vi satt sammen for deg slik at du lett kan forstå alt du trenger å vite når det kommer til briller og solbriller. Det er greit å være klar på hvordan du skal forholde deg til ting som å få brillene dine justert eller hvordan du skal skjønne brilleresepten din. Alt dette og mer til får du klarhet i her.

Brillejustering

Når du så endelig har funnet ditt perfekte par med briller eller solbriller så er det selvsagt viktig å få dem til å sitte som støpt. Du har tatt ditt valg utfra ansiktsform og frisyre og din generelle stil, og nå er tiden inne for siste lille justeringen slik at dine splitter nye briller sitter som de skal. Dette er prikken over i’en, men det er viktig at du føler deg så komfortabel med dine nye briller som overhodet mulig. Våre briller er laget slik at du kan justere dem bak ørene trinnløst. Dette gir deg veldig fin fleksibilitet når det kommer til passform og hodestørrelse. Det sørger også for at brillene holder seg på plass på nesen uten å gli ned uansett hvordan du beveger hodet. Det er et teleskopisk design som gjør det lett å justere lengden på brillene og du kan også bøye til endestykket som du selv ønsker for å minske press og trykk mot øret.

Hvordan måler man pupille-distanse?

Pupille distanse (PD) er ganske enkelt avstanden mellom dine pupiller målt i millimeter. PD brukes til å finne sentrum i dine brilleglass. Du vil vanligvis finne PD’en på din resept, men det er også mulig å måle dette selv. Alt du trenger å gjøre er å følge retningslinjene under og så er du ganske snart klar til å bestille deg et par flotte briller fra vår nettbutikk.

Slik måler du din pupille-distanse:

  1. Få en venn til å holde en linjal på en rett linje under dine pupiller.
  2. Mål avstanden mellom pupillene.
  3. Vær sikker på at dere har målt riktig.

Det er vanlig at de fleste PD’er ligger mellom 57mm og 65mm. Gjennomsnittet for menn er 64mm, men for kvinner er gjennomsnittsmålet 60 mm. Det er også vanlig at PD’en på din brilleresept kan se noe annerledes ut. Det kan for eksempel stå 62/60 alt avhengig av hva du skal bruke brillene til.

Slik velger du riktig brilleglass

Det er noen alternativer å velge mellom når du skal velge deg briller og det kan være greit å vite forskjellen på disse.

Du har glass uten styrke og dette er det vanligste alternativet for solbriller, men også for deg som liker stilfulle briller, men egentlig ikke trenger dem. Briller uten styrke er en fin måte å framstå som intelligent og skarp på. Du kan for eksempel bruke dem på jobbintervju for å høyne dine sjanser til å få drømmejobben, eller i andre situasjoner hvor du ønsker å bli sett som smart og lynende intelligent. Du kan også kjøpe glass med styrke på nivå 1. Dette er for deg som trenger en brillestyrke mellom -3 og +3. Glass med styrke på nivå 2 er for deg med styrke mellom +3,25/+6 eller -3,25/-8. Alle våre brilleglass er produsert av markedsledende produsenter som leverer kvalitet av ypperste klasse. Du trenger ikke gå til en optiker for å få kvalitet lenger, når du enkelt og raskt kan bestille det online hos oss.

Hvordan finner jeg de perfekte brillene for meg?

Her skal vi hjelpe deg å finne brillene som er perfekt for ditt ansikt, din frisyre, din stil og personlighet. Du kan også bruke denne guiden til å sammenligne med briller du allerede eier og bruker til dagen. På innsiden av bøylen finner du tall som beskriver brillenes størrelse. Bredden av glasset er det første tallet du ser, deretter bredden av nesebroen, og til slutt lengden av selve brillestangen. Alle brillene du finner på våre sider har tall som angir størrelse, og dette gjør at du enkelt kan finne fram til noen som passer deg. Bare sammenlign med det du allerede har fra før så finner enkelt riktig størrelse. Eventuelt kan du måle opp brillene dine eller ansiktet ditt, dersom du ikke har briller som angir størrelse fra før. Det kanskje viktigste målet for å vite om brillene kommer til å sitte er nesebredden. Ingenting er mer irriterende enn briller som hele tiden detter ned på nesen, men samtidig er det heller ikke noe særlig når du sitter fast for høyt oppe. Derfor er dette målet så viktig å få riktig. Et siste tips er å heller velge for store briller enn for små fordi litt for store briller ser mye bedre ut enn litt for små.

Før du legger inn ordre

Dersom du tenker å kjøpe et bar solbriller eller vanlige briller med styrke så kan det være lurt å ha en fersk brilleresept å vise til. Dersom resepten din er mer enn 2 år gammel så anbefales det sterkt at du avlegger en ny synstest hos din optiker. Det er alltid best å være sikker på at du får de brillene du trenger, og på den måten vil de også vare lenger inntil du må skifte igjen. Prisene på en synsprøve varier litt fra optiker til optiker, men det er vår erfaring at det er vel verdt pengene når du skal gå til innkjøp av nye briller.

Du bør også måle PD eller distansen mellom pupillene dine når du kjøper nye briller. Dette er meget viktig å ha riktig fordi det avgjør hvor glassene plasseres i brillerammene slik at de passer perfekt til dine øyne. Det er vanlig at PD står på din resept og den er da et tosifret tall mellom 56 og 70. Dersom det ikke står der kan du alltids måle det selv. Når du har funnet din styrke og din PD er det på tide å finne et par briller som passer perfekt til nettopp ditt ansikt.